Tjeckien

Tjeckien

I maj 2010 åkte ett gäng lärare och elever från Teknikprogrammet och Elprogrammet på Fenix Kunskapscentrum till Tjeckien. Det är ett fyra år gammalt samarbete vi har med en skola i Pardubice som ligger ca en timmes tågresa öster om huvudstaden Prag. Skolan är en elektroteknisk gymnasieskola som heter SPSE.       

Eleverna bodde hos elever på skolan och blev väl omhändertagna av både elever och deras familjer. De svenska eleverna fick gå runt i klasser och berätta om hur det är att vara ung och gå i skola i Sverige och svara på frågor. Programmet som ordnats för vårt besök bjöd också på en hel del spännande arkitektur och konst.

Vi har ett samarbetsprojekt där vi bygger på en hemsida som heter SWECZ där även skolor i Ungern, Slovakien och Spanien nu anslutit. Förkortningen står för Students Web Communication Zone men är också förkortningarna för Sverige SWE och Tjeckien CZ. All kommunikation sker på engelska för det svenska och tjeckiska språket har inte mycket gemensamt.

Elever från Tjeckien var på besök till Fenix bland annat i september 2010 och under Fenix Internationella konferens 2011 och bodde då hos familjer i Vaggeryd och Skillingaryd.

I mars 2012 besökte vi Pardubice igen.

Internationalisering

Tjeckien3
tJECKIEN4

Se fler Tjeckienbilder här!

Fenix Kultur- och Kunskapscentrum
Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon 0393-67 87 00

fenix@vaggeryd.se

Dela |
Fenix - ett gymnasium för framtiden med en av världens bäst utformade lärmiljöer. Vaggeryd - årets UF kommun 2010. Internationalisering - vänskolor i åtta länder.