Praktikmöjligheter

Praktikmöjligheter

Du lär dig alltid bäst genom praktisk handling, det är vi på Fenix medvetna om. Därför har vi vävt in alla former av praktik i dina studier hos oss. Genom vårt samarbete med lokala företag runt om i länet, ger vi dig samtidigt goda chanser till arbete direkt efter gymnasiet.
 
Teknikcollege
Teknikcollege innebär Fenix samarbete med de lokala företagen runt om i länet. Tillsammans formar vi en utbildning för vad som krävs ute i arbetslivet efter gymnasiet. Främst gäller utbildningen Industritekniska programmet samt Teknikprogrammet, men även vissa andra yrkesprogram. Detta innebär att du under din gymnasietid på Fenix får försmak på vad du säkerligen kommer att möta efteråt. Dessutom lär du dig förstå vikten av ett gott samarbete mellan olika auktoriteter i samhället. 
 
Praktik
Beroende på vilket program du väljer att läsa på Fenix, har du ett visst antal praktikveckor under din gymnasietid. Vi anser att praktiken är en utav våra viktigaste undervisningsformer där du får chansen att blicka in i det verkliga arbetslivet. Det spelar ingen roll om du läser ett studieförberedande program — visst kan det nämligen hända att du efter tre år är ganska så skoltrött och vill arbeta ett tag innan du fortsätter dina studier? Självklart ska du också då vara mogen att arbeta, trots att du valt en studieförberedande utbildning på gymnasiet. Du kan läsa mer om vilka praktikmöjligheter som gäller för just ditt program genom att klicka dig fram under "Utbildningar".
 

Fenix Kultur- och Kunskapscentrum
Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon 0393-67 87 00

fenix@vaggeryd.se

Dela |
Fenix - ett gymnasium för framtiden med en av världens bäst utformade lärmiljöer. Vaggeryd - årets UF kommun 2010. Internationalisering - vänskolor i åtta länder.