Fenix Kunskapscentrum

På Fenix når du dina personliga mål

När läsåret nu är i full gång och det mesta av byggdammet har sopats bort gäller det att fokusera på att utveckla det vi är bäst på vid Fenix - nämligen att hjälpa våra elever att uppnå sina mål. Vackra, fräscha byggnader med modern utrustning skapar en trivsam arbetsmiljö och ger goda förutsättningar för lärandet. Men vår strävan är inte att se skolan som en verksamhet begränsad till fyra väggar. Utan vi vill sätta skolan i ett större sammanhang. Ett sammanhang där våra elever kommer att lyckas!

Fenix har ett unikt arbetssätt med starka kopplingar till näringslivet och ett flertal högskolor. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet, eller plugga vidare, kommer dina kunskaper samt personliga förmågor väga in lika mycket. Därför har vi jobbat intensivt med att utveckla en pedagogisk plattform som tar hänsyn till både vad du kan och vem du är. Det handlar om hur vi arbetar för att var och en ska uppnå en god måluppfyllelse. Samtliga i personalen har varit delaktiga och bidragit med idéer. Våra elever har varit med och utvärderat verksamheten. Den pedagogiska plattformen tillsammans med vår kultur på Fenix, våra mål och löften skapar en helhet i vårt kvalitetsarbete. Det är ett slags garanti för att du får förutsättningar att uppnå dina personliga mål.

Martin Alkemark

Vi tycker det är viktigt att skaffa kontakter för livet redan under gymnasietiden. Genom praktikperioder, fältstudier eller internationella utbyten ger vi våra elever möjlighet att skapa relationer och erfarenheter som kan underlätta övergången till arbetslivet. Vi tar regelbundet emot internationella besökare och utbyteselever, och ordnar olika konferenser i våra lokaler. Detta bidrar till ett stimulerande och öppet klimat som ger större förståelse för olika kulturer.

Om du fortfarande inte bestämt dig för vilken skola du ska läsa vid så uppmanar jag dig att läsa elevernas fem skäl att välja Fenix. Det är uppenbart att våra nuvarande elever upplever stor trivsel och uppskattar våra lärare. Vi är helt övertygade om att vid Fenix så får du inte bara en fjäder i hatten utan också en bra start för ditt fortsatta liv.

Välkommen!

Martin Alkemark, rektor

Jag kan jag vill

Fenix Kultur- och Kunskapscentrum
Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon 0393-67 87 00

fenix@vaggeryd.se

Dela |
Fenix - ett gymnasium för framtiden med en av världens bäst utformade lärmiljöer. Vaggeryd - årets UF kommun 2010. Internationalisering - vänskolor i åtta länder.