Utbildning

Utbildningar

​Som blivande gymnasieelev är det nu meningen du ska välja en utbildning utefter dina drömmar och mål. Det är din framtid det handlar om, så se till att det också blir på dina villkor! Alla är vi olika och oftast har vi våra alldeles egna framtidsvisioner. Därför vill vi här på Fenix ge dig möjlighet att välja en utbildning bland ett flertal studieförberedande- och yrkesprogram, som passar just dig och dina målsättningar. Hos oss spelar det ingen roll om du är pluggtypen eller mer åt det praktiska hållet - vi ger dig de förutsättningar du behöver för att nå dit du vill - och ännu längre!
Härifrån kan du enkelt klicka dig vidare och läsa mer om de program som du tror passar dig bäst.

Högskoleförberedande utbildningar

Väljer du någon utav Fenix högskoleförberedande utbildningar, kan du försäkra dig om en mycket spännande och lärorik framtid. Efter dina tre år här på Fenix har du möjlighet att söka vidare till en mängd högskolor i Sverige men också utomlands om du så önskar. Var inte rädd för att dina kommande år enbart ska bli späckade med plugg och teori - våra utbildningar varvar såväl samarbetsförmåga som praktik i undervisningen.
Vi har som mål att göra dig så förberedd som möjligt inför fortsatta studier efter gymnasiet. Därför har vi valt att anpassa vårt gymnasieupplägg utefter en utbildningsform liknande högskolans. Du ska vara redo att ta ytterligare ett steg, när du så småningom lämnar Fenix!

Yrkesutbildningar

Drömmer du om att kunna ge dig ut i verkliga livet och börja arbeta så snart som möjligt? I så fall ska du välja ett utav Fenix yrkesförberedande program. Våra utbildningar gör dig kapabel till att börja arbeta redan dagen efter din student. Dessutom lovar vi att se till så att du blir en eftertraktad arbetskraft så snart du lämnat oss! Genom praktiskt lärande och verklig bekantskap med vad yrkeslivet faktiskt handlar om, vill vi ge dig tre roliga och lärorika år här på Fenix. Tillsammans tränar vi på samarbetsförmåga, specialiserar vår yrkeskompetens och uppmuntrar till kreativitet och engagemang!

Gymnasiesärskola

Läser du på Fenix gymnasiesärskola, har du möjlighet att välja mellan två olika program som båda anpassas utefter dina behov och intressen. Under fyra år arbetar vi med självständighet och alla viktiga förberedelser som krävs för att kunna ge sig ut verkliga livet efter gymnasiet. Tillsammans gör vi dig redo att hantera vardagssituationer men också vad det gäller arbetsliv och fritidsysselsättningar.

Utbildning3
Vid Fenix har lärare och elever tät kontakt
med varandra. Här känner lärarna till vilka
mål eleverna har satt upp för sig själva.
Det finns också möjlighet att ge extra hjälp
till eleverna när det behövs.

VÅRA LÖFTEN

"Vi ska hjälpa dig att prestera ditt
allra bästa"

"Vi skall se till att du är förberedd
för ditt nästa steg efter utbildningen"

"Vi skall göra sådant vi aldrig trodde
att vi skulle klara av"

"Vi skall ha roligt och lära tillsammans"

"Vi skall se till att du känner dig trygg
i skolan"

Fenix Kultur- och Kunskapscentrum
Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon 0393-67 87 00

fenix@vaggeryd.se

Dela |
Fenix - ett gymnasium för framtiden med en av världens bäst utformade lärmiljöer. Vaggeryd - årets UF kommun 2010. Internationalisering - vänskolor i åtta länder.