Lokaler

Lokaler

När Fenix Kunskapscentrum invigdes år 1996, bestod skolan enbart utav en huvudbyggnad där vi hade samlat kommunbiblioteket, komvux och högskola på hemmaplan. Idag ser våra lokaler lite annorlunda ut, även om vi fortfarande ha flera olika verksamheter under ett och samma tak.

År 2010 invigdes Fenix 2, som är en ny byggnad med tillgång till ett gäng olika praktiska undervisningssalar, gymnastikhall och en stor multiaula med enorma tillställningsmöjligheter. Vi är stolta över den trevliga miljö och fantastiska utrustning vi har att erbjuda här på Fenix då vi lyckats skapa ett centrum för både kultur- och kunskapstörstande människor.
Hitta hit

Med bil Kommer Du  E4:an norr ifrån så ta avfart 90-trafikplats Vaggeryd Norra mot Vaggeryd N. Sväng vänster mot Jönköpingsvägen. Fortsätt rakt fram ca 3 km. Åk rakt fram i rondellen och sväng till höger in på Torsbovägen. Sväng första vänster in på Verner Malmstens väg.

Kommer Du på E4:an söder ifrån så ta avfart 89-trafikplats Vaggeryd Södra mot Vaggeryd S. Sväng  höger till Stödtorpsvägen. I rondellen tar du 2:a avfarten in på Jönköpingsvägen. Kör drygt 2 km och sväng vänster in på Torsbovägen, i höjd med en Preem bensinstation. Sväng första vänster in på Verner Malmstens väg.

Med tåg och buss Från stationen är det en promenad på ca 7 minuter. Gå tunneln under järnvägen och fortsätt vägen förbi brandstationen och sporthallen. Håll till vänster om grundskolan Hjortsjöskolan och fortsätt i samma linje ner på en gång och cykelväg som leder fram till Fenix.


Fenix Kultur- och Kunskapscentrum
Verner Malmstens Väg 1, Vaggeryd
Box 180, 567 24 Vaggeryd

Telefon 0393-67 87 00

fenix@vaggeryd.se

Dela |
Fenix - ett gymnasium för framtiden med en av världens bäst utformade lärmiljöer. Vaggeryd - årets UF kommun 2010. Internationalisering - vänskolor i åtta länder.